Csak így, egyszerűen-szerényen:) Persze a kezdetekhez képest mindössze fél kilót - ami ugye minden valószínűség szerint csupán víz - de én ennek is örülök:) Főleg a tegnapi főzöcskés-evős napom után.
Amellett, hogy fogytam, más öröm is ért: megérkezett a blogom első kommentje, ráadásul kedves hangvételben íródott - hálás köszönet érte:)
Futok, csinálok egy jó nagy adag kovászos uborkát, aztán jövök a tegnapi ételek képeivel:)
A kovászos uborkát összeraktam, készül egymagában a kertben. Nagyon szeretem, nagyon jól esik ebben a melegben a jéghideg kovászos uborka, csak a sütikhez nem eszek belőle:)
A sütikhez egyelőre – Norbis-liszt híján – zabpelyhet, zabkorpát, túrót használok (úgy tudom, hogy most már lassan egyébként is hiánycikk a liszt, az új még nem jött ki sajnos). Belevetettem magam ezerrel a receptvadászatba, jobbnál-jobbakat találok. Valahogy ugyanis nem szeretném a vacsoráimat lekorlátozni a sült csirke, főtt virsli, tojásrántotta egyhangú elkészítésére – nincs is rá szükség, ezekből az alapanyagokból isteni kombinációkat kísérleteztek ki az update-hívők:) Nagyon fincsi recepteket találtam, alig várom, hogy kipróbálhassam őketJ A korrektség kedvéért minden recepthez amit egy az egyben megcsinálok, odaírom kinek a receptje és hol találtam:)
Tegnap saját kútfőből alkottam egy rakott-spenót féleséget, nem volt rossz, de ettem már jobbat is. Azt hiszem ez a recept még erősen tökéletesítésre szorul. Amíg nem találom meg az igazán ütős rakott-spenót receptjét, addig azért beillesztem a receptek közé, max. később lecserélem:)
Szintén tegnap sütöttem egy túrófelfújtat (amibe meggyet is dobáltam) – ennél is ettem már jobbat, ennek csak a képét teszem ide. Serdülőkoromban gyakran csináltam otthon egy ún. túrósmarn nevű sütit, végtelenül egyszerű volt elkészíteni, állandóan azt csináltam a családnak. A receptkönyv elkeveredett legnagyobb bánatomra, és azóta nem bukkantam rá sehol a receptre, és nem emlékszem hogyan készítettem, talán ki kellene kísérleteznem egy hasonlót, mert az isteni volt.
Fellelkesülve azon, hogy ennyi finomság után még fogytam is – ma is sütöttem-főztem. Megcsináltam végre a zabpehelyfelfújtat (szokás szerint isteni lett) és most egy spenótfelfújttal kísérletezem (a tegnapi egy tégla spenótból így lett két vacsorányi:))
A kísérletezés mellett a családnak rendes ételeket főztem-sütöttem, de ezekből nem ettem. Nagy igazság az, hogy az update csakis akkor használ, ha az ember abszolút betartja a kódokat és az időpontokat. Ha eltér tőlük akár kicsit is, nem használ egyáltalán – saját tapasztalat!!
Tegnap nekiálltam tornázni is. Jaj, annyira röhejes tudom, de első alkalommal kerek 5 percet nyomtam le a Norbi-féle aerobzónából. Úgy tervezem, hogy minden nappal egy perccel többet tornázok belőle, régebben is így csináltam, egyre emeltem az adagot. Ma tehát már 6 egész perc volt!!!:)))))))))) Ezzel a közel egy mázsámmal, ebben a közel 35 fokban ez is kicsit viccesen ment. Fittségem a béka feneke alatt van – de tapasztalatból tudom, hogy ez javulni fog:) Egyébként lelkesen bringázom a hőségben, a napi fél óra mindig meg van.
A mai kajám röviden:
R: u3-as lángos (nem akkora mint a strandonJ)
T: kevés májkrémes kenyér – szintén u3
E: u2-es pizza (ua. mint tegnap)
U: u1-es zabpehelyfelfújt
V: spenótfelfújt, sült virsli